Dalla dalla
Door: Jurgen en Willemijn
Blijf op de hoogte en volg Jurgen
01 Juli 2006 | Tanzania, Mbeya
Even laten weten dat we dan eindelijk in Tanzania zijn aangekomen. Na Nhkata Bay naar Chitimba gelift, daar een nachtje op een peperdure brakke camping gestaan en de volgende dag samen met Peter uit Nieuw Zeeland richting Tanzania gegaan. (wederom gelift!) Het laatste stuk in een minibus gedaan die met met een stalen pijp was verbonden met een oud barrel dat daar achter hing....berg op berg af. Vele zweetdruppels later aangekomen in Mbeya, waar we nu op de bus naar Iringa wachten.
Sommige mensen twijfelen aan de eeuwige relaxedheid waarin wij momenteel verkeren, het schijnt dat niet iedereen onze steeds betere verhalen nog langer pikt alszijnde 'waar'. Helaas voor jullie het tis toch echt zo, niet dat er ook vervelende dingen zijn:
Stinkende SNS bank die ons een mastercard heeft aangesmeerd......we hebben al bij 3 mensen een lening omdat mastercard niet overal geaccepteerd wordt....zeg maar gerust op 1 plek per land.
De continu zeurende mensen...vooral kinderen, simpelweg omdat je een blanke bent. Iedereen wil geld van je.... en ook zij accepteren geen mastercard....
De ontiegelijke zooi op straat. Iedereen flikkert echt zonder enige gene alles van zich af.
De beleefdheid om geen nee te verkopen is ook erg tijdrovend. Als je iemand iets vraagt waarop diegene het antwoord niet weet zeggen ze gewoon wat anders. Vaak resulteert dat in vele omzwervingen.
En natuurlijk die naam: Jurgen....
Jeff, Nick, David, Graham, Stephen, Neil, Cat, Van, Stevie, Michael, Bob, Prince, Bruce, Joe, Rod, Bob 2, Andre, Lee, Cliff, Frank, Louis, Ringo, Paul, John, George, Eric of zelfs Frans was makkelijker geweest.
Voor de rest blijft Afrika gewoon een prachtcontinent waar we graag de komende maand nog doorbrengen hoor!
Om de bewijzen te laten zien, heeft onze canon digi ons wederom niet in de steek gelaten en zie hier....de nieuwe plaatjes!
enjoy
Willemijn en Jurgen
En natuurlijk die naam: Jurgen....
enjoy
Willemijn en Jurgen
01 Juli 2006 - 11:07
Ietje:
heel mooi weer die foto's krijg er heimwee van...ondanks de tropische warmte hiero geen tropische attitude: zit in de bieb te studeren op zaterdag! jaja het leven van een student gaat niet altijd over rozen!
T lijkt me fijn jullie bruine ingevallen koppies weer in het echt te zien en in alle rust alle verhalen te beluisteren!
God bless,
Ietje -
01 Juli 2006 - 22:08
Benjamin:
Leuk te lezen dat het jullie nog altijd zo goed gaat. Op school hebben we nog maar één weekje te gaan, dan breekt de zomervakantie aan.
Geniet nog maar even lekker van al het moois dat je tegen komt. En vergeet niet dat kinderen niet alleen zeuren maar soms ook ontzettend leuk zijn.
Groeten! -
02 Juli 2006 - 09:35
Madre:
Tsja, voortaan dus maar: Frans?
Nee, ik ga toch voor Jurgen. 't Wordt inderdaad saai, wat moet ik nu weer zeggen over die foto's? Alleen maar: WOW!!!! Ik zit me helemaal te verkneukelen (wat een raar woord eigenlijk) als ik een berichtje krijg.Ik ga het straks nog missen, dat weblog. Is heel verslavend.
Iet heeft gelijk, een beetje magertjes ziet vooral Willem er wel uit.
Ben benieuwd in welk boek Willem zo verdiept was toen ze bij haar 2e huis werd gekiekt. Stellen jullie dat huis straks beschikbaar voor anderen?
je weet immers maar nooit, de aanhouder wint?
(je weet wel, Padre...)
Nou ik kijk uit naar 2 augustus, vandaag nog precies een maand. Vooralsnog moeten we het doen met: een dikke digitale knuffel.
Madre
02 Juli 2006 - 15:02
Johanneke:
De 'zeurende' kinderen en de vreselijke zooi herken ik ook van Ethiopie. Je went er niet aan... Jullie zullen ook wel in het middelpunt staan als je blanke bent.
Ben blij te horen dat jullie ook nog kunnen genieten..!
So, enjoy! Liefs
Ps: En wij geloven jullie hoor! -
03 Juli 2006 - 11:13
Jac:
nou dat is dan toch helemaal gaaf, dat het ook nog echt waar is ook! Haha, heerlijk toch!!!! Kga nu ff jullie plaatjes bekijken...ben benieuwd....
x -
03 Juli 2006 - 11:55
Abigail:
Lieve Willemijn en Jurgen,
ik ben met mijn popjes aan het spelen in het water. Het is hier net zo warm als bij jullie. Wij gaan gauw op vakantie naar Oostenrijk. Met de caravan van oma Femmie. Komen jullie ook? Ik vind Afrika mooi. Ik wil dat Willemijn mij kusjes geeft. Jurgen niet.
Knuffels van Abigail Roos -
03 Juli 2006 - 20:47
Linda En Diederik:
He Avonturiers,
Wederom mooie plaatjes.
Wij vertrekken donderdag naar zuid frankrijk, provence naar de camping waar jullie een paar jaar geleden ook zijn geweest. T'is hier veel te koud, slechts 32 graden.
Groetjes, Linda, Diederik en de kinderen. -
04 Juli 2006 - 20:49
Moedertje F.:
dit is dus mijn tweede bericht binnen een half uur,te laat verzonden en dus gewist en ik had nog wel zo n leuk verhaal. blij dat je geniet.gaan jullie ook nog met een sociaal project bezig of is dat van de baan. super fotos,wat een natuur. heb gecampeerd met bets maar het werd ons te heet dus weer lekker onder ons eigen dekbedje gekropen in ons koele huisje.een moederlijke knuffel,dat zijn van die speciale je weet wel,warm en ..... ik zou graag even bij jullie willen aanlopen maar helaas,de afstand.dag schatten,God bless you.maatje.
08 Juli 2006 - 17:04
Hanneke:
Wat een fantastische foto's! Echt heel mooi...