Boomtent - Reisverslag uit Lusaka, Zambia van Jurgen Harskamp - WaarBenJij.nu Boomtent - Reisverslag uit Lusaka, Zambia van Jurgen Harskamp - WaarBenJij.nu

Boomtent

Door: Jurgen en Willemijn

Blijf op de hoogte en volg Jurgen

11 Juni 2006 | Zambia, Lusaka

Dag mensjes,

Allereerst bedankt voor jullie toffe reacties! Erg leuk om zo af en toe eens wat te horen vanuit ons kikkerlandje. Willemijn is al druk in de weer met haar schepnetje om wat krokodillen en olifanten te vangen voor dr neefjes. Hoe we die vervolgens meekrijgen zien we dan wel weer.
We zitten inmiddels aan de andere kant van Zambia. We zijn bijna een week in Livingstone geweest, maar hebben tussendoor een prachtig eilandje in de Zambezi rivier kennis laten maken met ons tentje. Erg chill daar. Daar hebben we een paar uur door dorpjes gelopen en school en kliniek bezocht. Erg veel foto's gemaakt en handjes gegeven aan de honderden kids die je tegenkomt op zo'n dag. Trouwens het zoveelste concert gehad van schoolkids, echt ongelooflijk, wij zouden willen dat Nederlandse kids zo graag zongen.
Na Livingstone doorgehobbeld naar Lusaka waar we een potje bier en pool hebben gedaan met 2 Nederlanders die verdacht veel op Jelle en Marieke leken. Erg leuk hun even te ontmoeten. Ik moet wel zeggen dat ze niet echt bevordelijk zijn voor het image van de Nederlanders met hun gefiets door Afrika......er moet minstens een caravan met bergen hagelslag achter die fiets hangen.
Na een dag klappertanden in de hitte van de truck zijn we eindelijk weer op een stukje asfalt beland en wel in South Luangwa NP. Dat NP (national park) wordt hier gauw duidelijk als de olifanten en nijlpaarden letterlijk langs je tent wandelen! Echt top. Nadeel is weer dat je niet zonder guard naar de plee mag 's nachts......niet dat dat uberhaupt een handige optie was vanacht want onze tent bevond zich in een boom! Het houten plateautje was precies groot genoeg voor onze binnentent en dus werden wij naar een heerlijke nacht nijlpaarden en olifanten gebrul wakker tussen de ritselende bladeren oog in oog met wat nieuwsgierige apen.
Jammer genoeg zijn we zo sociaal geweest anderen aan te bieden de andere 2 nachten dat we hier zijn in onze boom te slapen.....
Vanmiddag gaan we met jeeps de bush in, maar eerst nog even een potje voetbal kijken met onze oranje atributen om! Bedankt Han en Roel....
Helaas mogen we hier geen camera's aan de compu hangen dus zullen jullie nog even moeten wachten op de harde bewijzen van onze boomtent.
Zo te horen is het weer in holland ook weer een beetje zoals het wezen moet en heeft niemand meer een kloppend paspoort of zoiets. We vangen flarden op. Als er nog meer schokkend (!) nieuws is lezen we het graag.

dikke olifant

Willemijn en Jurgen

• 11 Juni 2006 - 10:53

Jostie:

TE vet!!!

• 11 Juni 2006 - 13:39

Madre:

Zelfs jullie in het verre Afrika nog bevangen door de Oranjegekte???
    Terwijl hier de hele buurt joelt vanwege het eerste oranjedoelpunt, geniet ik van jullie story. Voor ons bijna niet te bevatten.
    Het is overduidelijk dat jullie met volle teugen genieten. Het levert vast veel inspiratie op voor straks als de plicht weer roept.

Kunnen jullie straks nog wel wennen aan het bomvolle holland?

Jullie gaan vast en zeker nooit meer naar een dierentuim??

Dikke knuffel van madre.
    Ik volg jullie op de voet, nou ja, bij wijze van hè??

• 11 Juni 2006 - 19:09

Egg-bird:

Na al dat gebivakker in de wild-er-(n)is zie ik voor jullie verdere carriere nog maar 1 optie: ZOOP-ranger worden!
    Ik heb voor mezelf ook een nieuwe roeping ontdekt: organisator van evenementen. "Voetbal meets einander" is net afgelopen. Es war ganz toll. Vanavond was mijn roodverbrande kop vanuit het Rockmuseum in Gronau al te bewonderen op het nieuws van tv Gelderland.

Ciao,

Egg-bird

• 13 Juni 2006 - 08:48

Jac:

geen schokkend nieuws, alleen maar heeeerlijk weer hier in nederland.....echt tropisch, dus de vraag wordt wie er bruiner is in augustus....haha
    Wat een leuke verhalen om te lezen!!!
    Super de super!!!
    liefs jac

• 13 Juni 2006 - 14:36

Jan Willem:

Zoals jullie weten denk ik veel aan jullie, helemaal na het lezen van al die gute scheisse.Natuurlijk zijn wij ook veel bezig met onze trip die in november van start gaat, rond deze tijd zijn we dan al bijna terug maar zitten we nog twee weken ergens in Azie. Raar om allemaal te bedenken! Natuurlijk zijn jullie welkom dan, lijkt me super!
    Verder gaat alles goed in nederland, we winnen tot nu alle duels van de wk (en dat was gelijk de laatste) en het weer is prachtig. Volgend weekend peacedog en in juli met Neil Morse op tour door Duitsland! Ik hoop dat jullie nog een mooie tijd zullen hebben, vanavond ga ik langs bij Ruud en kruip ik eindelijk op het plekje waar Jurgen altijd wel mag komen, linkerkant van het bed toch?
    Groeten JAn Willem

• 14 Juni 2006 - 07:32

Willem En Jur:

Doet de auto het nog? En zeg tegen Ruud dat ie af en toe tegen de planten moet praten....
    Nou dat wordt dus Azie volgende zomer...

Groet

• 14 Juni 2006 - 09:48

Hannah:

Hamjambo mezungu's. Ik heb niet veel te vertellen, behalve dat ik jullie nu wel ga missen. Je hoeft niet gelijk terug te komen hoor, dat nou ook weer niet.
    Ik geniet erg van jullie verhalen. Heb vannacht gedroomd dat jullie zoek waren. Dat leverde ons een reis naar Afrika op om jullie te zoeken maar dat was het toch ook weer niet.
    Geniet maar veel en nog meer en nog veel meer. Love you.
    liefs Hannah